Μεγάλες επιτυχίες και πρόκριση στην Ευρώπη για την ομάδα handball των ΙΕΚ ΞΥΝΗ

omada-handball

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ήταν το πρώτο μεταλυκειακό ίδρυμα που κατέστησε τον Αθλητισμό ως συνοδοιπόρο της Εκπαίδευσης, ενσαρκώνοντας το όραμα του ιδρυτή και προέδρου του, Καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή.

Η Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του «Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ ιδρύθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1985. Όπως περιγράφει ο τότε τερματοφύλακας και αρχηγός της κ. Μάικ Φουντεδάκης «ήμασταν μια παρέα παιδιών, μια μικρή οικογένεια, που φτιάξαμε την ομάδα με τον κ. Ξυνή στις 5 Σεπτεμβρίου 1985 και κάναμε τις πρώτες προπονήσεις στο Πεδίον του Άρεως. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σοφοκλή Ξυνή που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας, σε όλους τους αγώνες, και μας στήριζε».

Για τρεις συνεχείς χρονιές, από το 1988 έως το 1990, η ομάδα handball των ΙΕΚ ΞΥΝΗ υπήρξε αήττητη στο Εθνικό Πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να ανέβει ταχύτατα στην Α1 Εθνική Κατηγορία, όπου και αγωνίστηκε για μια δεκαετία περίπου.

Αποκορύφωμα των επιτυχιών της Ομάδας Handball Ανδρών του «Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ» ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1995. Η ομάδα των ΙΕΚ ΞΥΝΗ επικράτησε του Φίλιππου Βέροιας με σκορ 30-29.

Με αφορμή τη σημαντική της κατάκτηση, αλλά και το γεγονός ότι συμβολίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διασύνδεση του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση, η κυπελλούχος, ιστορική ομάδα των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο handball, βραβεύτηκε το 2015 από την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε μια λαμπρή γιορτή στο ξενοδοχείο HILTON.

Μετά από χρόνια δυναμικής παρουσίας και… σερί επιτυχιών στο άθλημα του χάντμπολ, από το 1985 έως το 2001, τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ επέστρεψαν το 2014 στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών Χάντμπολ με την ομάδα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας!

Με στόχο πάντα την κορυφή, η ομάδα handball των ΙΕΚ ΞΥΝΗ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί με τις επιτυχίες της, τόσο στο Κύπελλο Ελλάδος, όσο και στο Πρωτάθλημα της Α1, διαγράφοντας μια λαμπρή και συνεχώς ανοδική πορεία στα δρώμενα της ελληνικής χειροσφαίρισης, και μάλιστα φέτος (2016) προκρίθηκε να εκπροσωπήσει το ελληνικό handball στην ευρωπαϊκή διοργάνωση CHALLENGE CUP.

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.