Ενδιαφέρομαι *

 Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

 Σπουδές Υποδοχής και Φιλοξενίας - ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Ο «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» διασφαλίζει την απρόσκοπτη και αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών φιλοξενίας, με στόχο την ποιοτική ικανοποίηση των πελατών της ξενοδοχειακής & επισιτιστικής επιχείρησης.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του, μεριμνά για την άφιξη των πελατών, τη διαχείριση των κρατήσεών τους, την εξυπηρέτησή τους κατά την άφιξή τους, την παροχή χρήσιμων πληροφοριών για την ευχάριστη διαμονή τους, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών κατά τη φιλοξενία τους, και τέλος για την οργάνωση της αναχώρησής τους.

Ο μεγάλος αριθμός των ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, καθιστούν αυτόματα το επάγγελμα του «Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» περιζήτητο στην αγορά εργασίας και κερδοφόρο.

 Γιατί να επιλέξω Τουριστικά

Η Ελλάδα είναι μια χώρα άμεσα συνδεδεμένη με την Τουριστική Βιομηχανία. Το ήπιο κλίμα, σε συνδυασμό με τις απεριόριστες παραλίες, τα γραφικά ελληνικά νησιά και τα όμορφα ορεινά χωριά, έχουν αναγάγει τη χώρα μας σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.

Με βάση επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (W.T.O.), ο Τουρισμός καλύπτει το 18% του ΑΕΠ της Ελλάδος και απασχολεί σχεδόν το 21% του συνόλου των εργαζομένων.

Σπουδάζοντας Τουριστικά Επαγγέλματα, έχεις τη δυνατότητα:

 • Άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, αφού ο κλάδος παραμένει ακόρεστος
 • Εύρεσης εργασίας, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό
 • Σημαντικής επαγγελματικής εξέλιξης

Η ανάγκη για υψηλού επιπέδου τουριστικές παροχές, καινοτομία, αλλά και τεχνογνωσία, έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο του Τουρισμού, εξασφαλίζοντάς τους ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές.

 Γιατί να επιλέξω το ΙΕΚ ΞΥΝΗ

place Εκπαιδεύεσαι από καθηγητές με μεγάλη εμπειρία στην Οργάνωση και στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

placeΈχεις στη διάθεσή σου σύγχρονα εργαστήρια, πλήρως εξοπλισμένα με εξειδικευμένα ξενοδοχειακά και τουριστικά πακέτα software

placeΕξασφαλίζεις πρακτική εξάσκηση, με αμοιβή και βεβαίωση προϋπηρεσίας, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, με τις οποίες συνεργάζονται τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ

placeΠραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες: GRECOTEL, ALDEMAR,CAPSIS, HILTON κ.α.

placeΠαρακολουθείς διαλέξεις και σεμινάρια, με εισηγητές-έμπειρα στελέχη ξενοδοχείων -Ενδεικτικά αναφέρονται: «Ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα», «Δομή και οργάνωση των σύγχρονων ξενοδοχείων», «Τεχνική σύνταξης-παρουσίασης του ευρωπαϊκού βιογραφικού»

placeΣυμμετέχεις σε κλαδικές εκθέσεις (Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philοxenia, Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΔΕΤΡΟΠ, κ.α.)

placeΈχεις τη δυνατότητα εκμάθησης μιας επιπλέον Ξένης Γλώσσας με ζήτηση στις μέρες μας –όπως Ιαπωνικά, Κινέζικα, Αραβικά- στις ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΞΥΝΗ (φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ), γεγονός που αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για να ξεχωρίσεις σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας

placeΜπορείς να αποκτήσεις την κορυφαία πιστοποίηση σπουδών NCFE από το διεθνή φορέα απονομής τίτλων σπουδών της Βρετανίας και να ενισχύσεις το βιογραφικό σου

 Το επάγγελμά μου

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» από τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

 • Διαχειρίζεσαι & εφαρμόζεις τις διαδικασίες κράτησης στις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
 • Οργανώνεις την άφιξη των πελατών (μεμονωμένων & groups)
 • Φροντίζεις για την εξυπηρέτηση του πελάτη κατά τη διαμονή του
 • Ενημερώνεις τους λογαριασμούς πελατών της τουριστικής επιχείρησης
 • Λαμβάνεις μέτρα για την ασφάλεια του πελάτη και των προσωπικών του αντικειμένων
 • Διασφαλίζεις την ικανοποίηση των προσδοκιών του πελάτη, με σύγχρονες τεχνικές guest experience management (πχ. guest questionnaires)
 • Αντιμετωπίζεις τα αιτήματα ή τα παράπονα σχετικά με τη λειτουργία της επιχείρησης, με γνώμονα πάντα την πελατοκεντρική αντίληψη και την τακτική της άμεσης διαχείρισης
 • Παρέχεις υπηρεσίες concierge στον πελάτη, συμβάλλοντας στο να γίνει η διαμονή του μια αξέχαστη εμπειρία

 Μαθήματα

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ι,ΙΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ I, II
ΑΓΓΛΙΚΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
MARKETING
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
BAR
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ – ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ Η/Υ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

 Η εξέλιξή μου

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» από τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μπορείς να:

 • Γίνεις δεκτός από Βρετανικά Πανεπιστήμια, για απόκτηση Bachelor in Business Studies
 • Ενταχθείς στα μεταπτυχιακά προγράμματα Executive Diploma in Hotel Management ή Executive Diploma in Marketing στο Mediterranean Professional Studies του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, και να διευρύνεις έτσι τις γνώσεις σου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ή στο Marketing αντίστοιχα
 • Συνεχίσεις τις σπουδές σου στο Γ’ Έτος σπουδών, στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ για να αποκτήσεις εξειδίκευση σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες της ειδικότητάς σου
 • Συνεχίσεις τις σπουδές σου στα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε παρεμφερή ειδικότητα, ενισχύοντας το βιογραφικό σου και διευρύνοντας τις προοπτικές της επαγγελματικής σου αποκατάστασης

 Aκαδημαϊκό Προσωπικό

Στα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στοχεύουμε πάντα στο υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να σου προσφέρουμε όλα τα εφόδια για την επαγγελματική σου αποκατάσταση και επιτυχία.

Γι’ αυτόν το λόγο, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στους ακαδημαϊκούς μας συνεργάτες, η επιλογή των οποίων γίνεται πάντα μετά από προσεκτική μελέτη (τεστ μεταδοτικότητας, έλεγχος από το ακαδημαϊκό συμβούλιο, presentation skills, πιστοποιημένες γνώσεις υπολογιστών).

Ως αποτέλεσμα, το ακαδημαϊκό δυναμικό των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ απαρτίζεται από άρτια καταρτισμένους καθηγητές-καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, με πολύπλευρες γνώσεις και πολυετή εμπειρία.

Οι καθηγητές μας αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως λειτούργημα, ενώ παράλληλα έχουν πλήθος διακρίσεων και επαγγελματικών επιτυχιών στο ενεργητικό τους.

 Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» από τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μπορείς να εργαστείς σε:

 • Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις (σε Ελλάδα και εξωτερικό)
 • Κέντρα Υποδοχής (ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, νέων κλπ.)
 • Κρουαζιερόπλοια
 • Επιχειρήσεις Τουρισμού Υγείας (πχ. Κέντρα SPA-θαλασσοθεραπείας)
 • Camping – Κατασκηνώσεις
 • Catering, επισιτιστικές μονάδες
 • Ναυτιλιακές και τουριστικές επιχειρήσεις

 Κορυφαίες Συνεργασίες

GRECOTEL (PELLA BEACH Χαλκιδική), MACEDONIA PALACE, ROYAL PARK (Κως), ALDEMAR (OLYMPION VILLAGE Πελοπόννησος – Πύργος), PARADISE ROYAL MARE, PARΑDISE VILLAGE (Ρόδος), KNOSSOS ROYAL VILLAGE, ROYAL MARE VILLAGE (Κρήτη), SANI S.A. (SANI BEACH HOTEL, PORTO SANI VILLAGE), RELAIS CHATEAUX (LAMALTESE, ZANNOS MELATHRON Σαντορίνη), CAPSIS HOTELS, MEDITERRANEAN PALACE, GERAKINA BEACH, BEST WESTERN VERGINA HOTEL, DOLPHIN BEACH, PORTO MYRINA (Λήμνος), LINDOS MARE (Ρόδος), PORTO CARRAS (Χαλκιδική), ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Κύπρος), CAMPING CLUB – BUNGALOWS AGIA ANNA (Εύβοια)

 Επαγγελματικά Δικαιώματα

Τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, η κορυφαία επιλογή εκπαιδευτικής κατάρτισης, προσφέρουν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πάντα με γνώμονα την ανθρωποκεντρική εκπαίδευση και την αναγνωρισμένη πιστοποίηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Δίπλωμα των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποτελεί σταθερή επένδυση για χιλιάδες νέους και νέες που το εμπιστεύονται. Παράλληλα, κατοχυρώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και τους συνδέει άμεσα με την εξέλιξή τους στον επαγγελματικό στίβο.

Συγκεκριμένα, το Δίπλωμα που θα αποκτήσεις με την επιτυχή αποφοίτησή από τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

 • είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -δίνοντάς σου τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών σου σε Ελλάδα και εξωτερικό- ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4, (Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 με βάση την αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων
 • είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας έπειτα από συμμετοχή σου στις εξετάσεις πιστοποίησης, στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών
 • είναι αναγνωρισμένο ως τυπικό προσόν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που διενεργούνται για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α’/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α’/31-12-03) και μοριοδοτείται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02)

Επιπλέον:

 • οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ

 Δικαιολογητικά

Δικαίωμα εγγραφής

Στα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου (Γενικών, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ). Στο Α’ εξάμηνο σπουδών εγγράφονται απόφοιτοι όλων των τύπων Ενιαίων / Γενικών Λυκείων, για 4 εξάμηνα φοίτησης.

Απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που επιθυμούν τη φοίτησή τους σε άλλη ειδικότητα προέλευσης, φοιτούν 4 εξάμηνα.

Απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που συνεχίζουν την κατάρτισή τους, στην ειδικότητα προέλευσης, γίνονται δεκτοί στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης, μόνο με 1 χρόνο φοίτησης.

Επίσης, γίνονται δεκτοί αντίστοιχα φοιτητές ΑΕΙ / ΤΕΙ, που επιθυμούν επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση, καθώς και εργαζόμενοι και επαγγελματίες που δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.

Δικαιολογητικά εγγραφής

Ξεκίνα τώρα τις σπουδές σου στην ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ!

Α) Αν είσαι Έλληνας Υπήκοος, απλά προσκόμισέ μας:

 • Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτήριο Λυκείου, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΤΕΕ/ΤΕΛ), επικυρωμένο
 • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας (δύο όψεις), επικυρωμένη
 • 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (μέγεθος ταυτότητας)
 • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Ασθενείας

Β) Αν είσαι Αλλοδαπός Υπήκοος, με Ελληνικό Τίτλο Σπουδών, απλά προσκόμισέ μας:

 • Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτήριο Λυκείου, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΤΕΕ/ΤΕΛ), επικυρωμένο
 • Φωτοτυπία Διαβατηρίου (σπουδαστή και γονέων) επικυρωμένη
 • Φωτοτυπία της Άδειας Παραμονής, επικυρωμένη ή Βεβαίωση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών ότι ο εγγραφόμενος κατέθεσε σχετική αίτηση για έκδοσή της
 • 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (μέγεθος ταυτότητας)
 • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Ασθενείας

Γ) Αν είσαι Αλλοδαπός Υπήκοος, με Ξένο Τίτλο Σπουδών, απλά προσκόμισέ μας:

 • Αντίγραφο ξενόγλωσσου τίτλου σπουδών, επικυρωμένο και μεταφρασμένο από το υπουργείο Εξωτερικών, ισότιμο (τεχνολογικής κατεύθυνσης) και αντίστοιχο (θεωρητικής εκπαίδευσης) με το ελληνικό
 • Φωτοτυπία Διαβατηρίου (σπουδαστή και γονέων) επικυρωμένη
 • Φωτοτυπία της Άδειας Παραμονής, επικυρωμένη ή Βεβαίωση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών ότι ο εγγραφόμενος κατέθεσε σχετική αίτηση για έκδοσή της
 • 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (μέγεθος ταυτότητας)
 • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Ασθενείας
 • Βεβαίωση Ελληνομάθειας του Διδασκαλείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ή Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

 Δράσεις - Πρωτοβουλίες - Εκδηλώσεις

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.