Ενδιαφέρομαι *

 Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών

 Σπουδές Υπηρεσιών Ασφαλείας – ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικών ενεργειών στην εποχή μας έχουν δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση για άριστα εκπαιδευμένα στελέχη, τα οποία θα επανδρώσουν τις εταιρείες υπηρεσιών ασφάλειας.

Αυτό το γεγονός αναδεικνύει το στέλεχος υπηρεσιών ασφαλείας ως ένα από τα πλέον προσοδοφόρα και σταθερά αναπτυσσόμενα επαγγέλματα της αγοράς.

Σπουδάζοντας στην ειδικότητα «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» είσαι ο επαγγελματίας, ο οποίος κατέχει τις ειδικές γνώσεις και τις τεχνικές ώστε να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε θέματα πρόληψης και καταστολής παραβατικών συμπεριφορών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Παρέχοντας τις πλέον αναγνωρισμένες και ποιοτικές σπουδές, μεταξύ των ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ, και πιο συγκεκριμένα των ΙΕΚ security, τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι η κορυφαία σχολή security που διασφαλίζει την άμεση εργασιακή σου αποκατάσταση και επισφραγίζει την καταξιωμένη επαγγελματική σου σταδιοδρομία!

Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Η επιλογή… ασφαλείας για τον επαγγελματία security!

 Γιατί να επιλέξω Security

Στην εποχή μας, όπου καταγράφονται πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, είναι αναγκαία η εκπαίδευση εξειδικευμένων στελεχών σε θέματα πρόληψης και καταστολής παραβατικών συμπεριφορών.

Εξάλλου, η πιστοποίηση στην ειδικότητα του «Στελέχους Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» είναι πλέον απαραίτητη για την ανανέωση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος μετά το 2013.

Το επάγγελμα του security μπορεί να σου προσφέρει τη σιγουριά μιας επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας με υψηλές οικονομικές απολαβές.

 Γιατί να επιλέξω το ΙΕΚ ΞΥΝΗ

security εκπαιδεύεσαι από ειδικευμένους καθηγητές με πολυετή εμπειρία στις υπηρεσίες ασφαλείας και στα συστήματα άμυνας

security λαμβάνεις υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με ανταγωνιστικά δίδακτρα

security ενημερώνεσαι για τις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου, μέσα από συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, μαθήματα και σεμινάρια security που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ

security αποκτάς ισχυρές γνωριμίες και διασυνδέσεις, με ιδιωτικές εταιρείες υπηρεσιών ασφάλειας και φορείς, μέσω των κορυφαίων συνεργασιών των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με στόχο την άμεση απορρόφησή σου στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτηση

security έχεις στη διάθεσή σου πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και computer labs των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη

security συμμετέχεις ενεργά στην εβδομάδα Security του XINIS EDUCATION FESTIVAL, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, με πλήθος δωρεάν σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων και workshops (www.facebook.com/xiniseducationfestival)

security εξασκείσαι σε ειδικούς χώρους (γυμναστήρια – σκοπευτήρια)

security μπορείς να αποκτήσεις την κορυφαία πιστοποίηση σπουδών NCFE από τον διεθνή φορέα απονομής τίτλων σπουδών της Βρετανίας και να ενισχύσεις το βιογραφικό σου, αποκτώντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι αποφοίτων από άλλες σχολές security

 Το επάγγελμά μου

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» από τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

check συμμετέχεις στην πρόληψη και τον έλεγχο εγκληματικών ενεργειών και προστατεύεις τη ζωή και την περιουσία των φυσικών προσώπων
check επιτηρείς/περιπολείς ιδιοκτησίες
check αξιολογείς και εξακριβώνεις συμβάντα, με στόχο την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου
check επεμβαίνεις σε περιπτώσεις κρίσεων, φυσικών καταστροφών, ατυχημάτων
check συμβάλλεις στην προστασία θεαμάτων, εκθέσεων, συνεδρίων, διαγωνισμών και αθλητικών εκδηλώσεων
check προτείνεις –σε συμβουλευτικό επίπεδο- στους αρμόδιους φορείς τη λήψη μέτρων με στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση
check φροντίζεις για την ασφαλή μεταφορά χρημάτων, αρχαιοτήτων, έργων τέχνης και πολύτιμων αντικειμένων, με ειδικά (τεθωρακισμένα) οχήματα
check συμμετέχεις στη συνοδεία, για την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων, που μεταφέρουν για παράδειγμα επικίνδυνα φορτία και ογκώδη ή βαρέα αντικείμενα
check έχεις τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων
check γνωρίζεις στοιχεία συνταγματικού δικαίου, στοιχεία δικαίου προστασίας περιβάλλοντος, καθώς και τις βασικές αρχές αυτοάμυνας
check μπορείς να εξουδετερώνεις βόμβες και εκρηκτικούς μηχανισμούς
checkέχεις γνώσεις πρόληψης και αντιμετώπισης ατυχημάτων στο χώρο εργασίας

 Μαθήματα

 • ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
 • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 • ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
 • ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
 • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ
 • ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
 • ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ
 • ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ – ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
 • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
 • ΜΟΡΦΕΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΙΙ
 • ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
 • ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΒΟΜΒΩΝ & ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 Η εξέλιξή μου

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» από τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μπορείς να επεκτείνεις τους επαγγελματικούς σου ορίζοντες:

arrowμε τη συμμετοχή σου σε πλήθος πρωτοποριακών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων (σεμινάρια, ημερίδες, workshops κ.ά.) του XINIS EDUCATION FESTIVAL, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, με στόχο τη διαρκή ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων σου, προκειμένου να εξελίσσεσαι επαγγελματικά και να παραμένεις ανταγωνιστικός στον κλάδο σου

arrowμε την απόκτηση δεύτερου κρατικού πτυχίου σε άλλη ειδικότητα των Ι.Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ

 Aκαδημαϊκό Προσωπικό

Στα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στοχεύουμε πάντα στο υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να σου προσφέρουμε όλα τα εφόδια για την επαγγελματική σου αποκατάσταση και επιτυχία.

Γι’ αυτόν το λόγο, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στους ακαδημαϊκούς μας συνεργάτες, η επιλογή των οποίων γίνεται πάντα μετά από προσεκτική μελέτη (τεστ μεταδοτικότητας, έλεγχος από το ακαδημαϊκό συμβούλιο, presentation skills, πιστοποιημένες γνώσεις υπολογιστών).

Ως αποτέλεσμα, το ακαδημαϊκό δυναμικό των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ απαρτίζεται από άρτια καταρτισμένους καθηγητές-καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, με πολύπλευρες γνώσεις και πολυετή εμπειρία.

Οι καθηγητές μας αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως λειτούργημα, ενώ παράλληλα έχουν πλήθος διακρίσεων και επαγγελματικών επιτυχιών στο ενεργητικό τους.

 Επαγγελματική αποκατάσταση

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» από τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μπορείς να εργαστείς:

 • στην προστασία πολιτικών και διάσημων προσώπων
 • στην προστασία ιδιωτών
 • σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (ΙΕΠΥΑ)
 • σε δημόσιους οργανισμούς (υπουργεία, νοσοκομεία)
 • σε ιδιωτικούς οργανισμούς ως στέλεχος ασφαλείας (τράπεζες, ΠΑΕ, αθλητικές εγκαταστάσεις, μετρό)
 • στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
 • σε αεροδρόμια και λιμένες
 • σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα
  και ως:
 • ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργώντας τη δική σου Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας (ΙΕΠΥΑ)

 Κορυφαίες Συνεργασίες

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΘΛΟΣ», ΟΠΛΟΠΩΛΕΙΟ «Π. ΚΑΛΚΑΝΤΖΑΚΟΣ»

 Επαγγελματικά Δικαιώματα

Τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, η κορυφαία επιλογή εκπαιδευτικής κατάρτισης, προσφέρουν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πάντα με γνώμονα την ανθρωποκεντρική εκπαίδευση και την αναγνωρισμένη πιστοποίηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Δίπλωμα των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποτελεί σταθερή επένδυση για χιλιάδες νέους και νέες που το εμπιστεύονται. Παράλληλα, κατοχυρώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και τους συνδέει άμεσα με την εξέλιξή τους στον επαγγελματικό στίβο.

Συγκεκριμένα, το Δίπλωμα που θα αποκτήσεις με την επιτυχή αποφοίτησή από τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

 • είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -δίνοντάς σου τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών σου σε Ελλάδα και εξωτερικό- ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4, (Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 με βάση την αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων
 • είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας έπειτα από συμμετοχή σου στις εξετάσεις πιστοποίησης, στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών
 • είναι αναγνωρισμένο ως τυπικό προσόν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που διενεργούνται για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α’/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α’/31-12-03) και μοριοδοτείται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02)

Επιπλέον:

 • οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ

 Δικαιολογητικά Εγγραφής

Δικαίωμα εγγραφής

Στα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου (Γενικών, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ). Στο Α’ εξάμηνο σπουδών εγγράφονται απόφοιτοι όλων των τύπων Ενιαίων / Γενικών Λυκείων, για 4 εξάμηνα φοίτησης.

Απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που επιθυμούν τη φοίτησή τους σε άλλη ειδικότητα προέλευσης, φοιτούν 4 εξάμηνα.

Απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που συνεχίζουν την κατάρτισή τους, στην ειδικότητα προέλευσης, γίνονται δεκτοί στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης, μόνο με 1 χρόνο φοίτησης.

Επίσης, γίνονται δεκτοί αντίστοιχα φοιτητές ΑΕΙ / ΤΕΙ, που επιθυμούν επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση, καθώς και εργαζόμενοι και επαγγελματίες που δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.

Δικαιολογητικά εγγραφής

Ξεκίνα τώρα τις σπουδές σου στην ειδικότητα «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ!

Α) Αν είσαι Έλληνας Υπήκοος, απλά προσκόμισέ μας:

 • Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτήριο Λυκείου, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΤΕΕ/ΤΕΛ), επικυρωμένο
 • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας (δύο όψεις), επικυρωμένη
 • 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (μέγεθος ταυτότητας)
 • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Ασθενείας

Β) Αν είσαι Αλλοδαπός Υπήκοος, με Ελληνικό Τίτλο Σπουδών, απλά προσκόμισέ μας:

 • Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτήριο Λυκείου, ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, ΤΕΕ/ΤΕΛ), επικυρωμένο
 • Φωτοτυπία Διαβατηρίου (σπουδαστή και γονέων) επικυρωμένη
 • Φωτοτυπία της Άδειας Παραμονής, επικυρωμένη ή Βεβαίωση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών ότι ο εγγραφόμενος κατέθεσε σχετική αίτηση για έκδοσή της
 • 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (μέγεθος ταυτότητας)
 • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Ασθενείας

Γ) Αν είσαι Αλλοδαπός Υπήκοος, με Ξένο Τίτλο Σπουδών, απλά προσκόμισέ μας:

 • Αντίγραφο ξενόγλωσσου τίτλου σπουδών, επικυρωμένο και μεταφρασμένο από το υπουργείο Εξωτερικών, ισότιμο (τεχνολογικής κατεύθυνσης) και αντίστοιχο (θεωρητικής εκπαίδευσης) με το ελληνικό
 • Φωτοτυπία Διαβατηρίου (σπουδαστή και γονέων) επικυρωμένη
 • Φωτοτυπία της Άδειας Παραμονής, επικυρωμένη ή Βεβαίωση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών ότι ο εγγραφόμενος κατέθεσε σχετική αίτηση για έκδοσή της
 • 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (μέγεθος ταυτότητας)
 • Φωτοτυπία Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Φωτοτυπία Βιβλιαρίου Ασθενείας
 • Βεβαίωση Ελληνομάθειας του Διδασκαλείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ή Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

 Δράσεις - Πρωτοβουλίες - Εκδηλώσεις

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.