Εκπαιδευτικές Πρωτοπορίες

 

ekpaideutikes-prwtoporeiesΜε μεγαλόπνοο όραμα που πρωταγωνιστεί εδώ και 6 δεκαετίες στον εκπαιδευτικό «χάρτη» της χώρας μας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ πρωτοπορεί στην παροχή σπουδών υψηλής ποιότητας, έχοντας κατακτήσει την κορυφή της εκπαιδευτικής «πυραμίδας» με τις καινοτόμες εκπαιδευτικές του πρωτοβουλίες.

Διανύοντας μια καταξιωμένη πορεία από το 1957, ο μεγαλύτερος και πληρέστερος εκπαιδευτικός όμιλος στην Ελλάδα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.


Παρακολουθώντας συνεχώς τις παγκόσμιες εξελίξεις
στην Εκπαίδευση και αφουγκραζόμενος τα μηνύματα των καιρών, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ πρωτοστατεί στα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα, εκφράζοντας πρωτοποριακές ιδέες, συνάπτοντας προνομιακές, διεθνείς συνεργασίες και υλοποιώντας με επιτυχία, καινοτόμα εκπαιδευτικά εγχειρήματα.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποια ορόσημα στην 59ετή καταξιωμένη πορεία του ομίλου ΞΥΝΗ στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της χώρας μας:

2016: Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ εισάγει το θεσμό «Υποτροφίες στις Περιφέρειες», χορηγώντας 117 υποτροφίες σπουδών, αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ, σε νέες και νέους από τις 13 Περιφέρειες της χώρας μας, που επιθυμούν να σπουδάσουν, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

2015: Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στηρίζει ως χορηγός μεγάλο Φιλανθρωπικό Αγώνα για τον Αυτισμό, στο πλαίσιο του οποίου προσφέρει 10 υποτροφίες σε Ολυμπιονίκες μας για μεταπτυχιακές σπουδές στο Mediterranean College.

2014: Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός όμιλος της χώρας μας που βραβεύει τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας! Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του ομίλου ΞΥΝΗ παίρνουν την πρωτοβουλία να βραβεύσουν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμο, για το εξαίρετο, φιλάνθρωπο έργο του, στο πλαίσιο Ημερίδας με θέμα «Εκκλησία & Παιδεία, Υπέρμαχοι του Εθελοντισμού».

2014: Οι σπουδαστές Δομικών Κατασκευών και Γραφιστικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ «σπάνε» το Ρεκόρ Γκίνες, συμμετέχοντας αποκλειστικά στο κορυφαίο project για τη δημιουργία της μεγαλύτερης χάρτινης κουκουβάγιας από ORIGAMI στον κόσμο!

2013: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ διοργανώνει τα Βραβεία Εκπαίδευσης! Τα EDUCATIONAWARDS, που αποτελούν ακόμα μια καινοτόμο πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία νέων προτύπων, διοργανώνονται έκτοτε κάθε χρόνο, έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός στα εκπαιδευτικά δρώμενα.

2011: Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, έχοντας βαθιά συναίσθηση της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ανακοινώνουν 5ετές πλάνο υποτροφιών,αξίας 1.250.000 ευρώ, για τις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις.

2009: Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στους σπουδαστές του και σε όλους τους φίλους της εκπαίδευσης, διοργανώνοντας το XINISEDUCATIONFESTIVAL: το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, διάρκειας 4 μηνών, στο πλαίσιο του οποίου παρέχονται περισσότερα από 140 δωρεάν σεμινάρια εξειδίκευσης. Μετρώντας 8 χρόνια φέτος, 1.650 δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια και περισσότερους από 90.000 συμμετέχοντες σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, αυτός ο «μαραθώνιος εκπαίδευσης» αποτελεί πλέον την αγαπημένη εκπαιδευτική «συνήθεια» της νεολαίας.

2008: Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός όμιλος που διοργανώνει Τελετή Έναρξης Νέας Ακαδημαϊκής Χρονιάς στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία 2.500 σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και φοιτητών του Mediterranean College.

2005: Η Graciela Chichilnisky, καθηγήτρια Μαθηματικών και Οικονομικών στην έδρα της UNESCO και στο Columbia University, «αρχιτέκτων» του πρωτοκόλλου του Κιότο για το Περιβάλλον και υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά, έρχεται στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και μιλά για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, στην Στοά του Βιβλίου, σε ανοιχτή διάλεξη με θέμα «Beyond the Global Divide: From Basic Needs to Knowledge Revolution». Το 2007, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων επιτυχημένης πορείας του Mediterranean College στην Ελλάδα, η Graciela Chichilnisky μιλάει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το θέμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και παραλαμβάνει τιμητικό βραβείο του «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» από τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλή Ξυνή.

2004: Ο κορυφαίος γλωσσολόγος, διανοητής και φιλόσοφος Noam Chomsky, καθηγητής του πανεπιστημίου MIT, έρχεται στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και μιλά για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, σε ανοιχτή διάλεξη με θέμα «Globalization, US and the New World Order», η οποία διεξήχθη στο κατάμεστο Νέο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ο Noam Chomsky έχει δώσει δύο επιπλέον ομιλίες για τους φοιτητές του Mediterranean College και στο ευρύτερο κοινό, μέσω σύνδεσης video conference μεταξύ του ΜΙΤ και των εγκαταστάσεων του Mediterranean College στην Αθήνα.

 

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.