Πρωτάθλημα φέτος στην Αθλητική Δημοσιογραφία του Ομίλου ΞΥΝΗ

BANNER-GIA-NEA-KAI-ANAKOINWSEIS

Με ένα ανανεωμένο δυνατό ρόστερ κατεβαίνει φέτος η ομάδα των αθλητικών δημοσιογράφων του Ομίλου ΞΥΝΗ στη Θεσσαλονίκη, στο πρωτάθλημα της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων που αγαπούν τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό και ονειρεύονται να εισέλθουν στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της αθλητικής ενημέρωσης ως ρεπόρτερ, αναλυτές, ραδιοφωνικοί παραγωγοί ή sport casters.

Η αδιαμφισβήτητη άνοδος του διεθνούς και του ελληνικού αθλητισμού τις τελευταίες δεκαετίες σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση αθλητικών ιστοσελίδων έχουν πολλαπλασιάσει τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, ενώ και οι παραδοσιακές μορφές μέσων ενημέρωσης, όπως αθλητικές εφημερίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί με καθαρά αθλητικό προσανατολισμό, αναπτύσσονται συνεχώς.

Ο Κόλκας και η δυνατή ομάδα του

Αν θέλεις να επιτύχεις ως αθλητικός δημοσιογράφος, έλα στον Όμιλο ΞΥΝΗ, όπου θα βρεις ικανούς καθηγητές – καθοδηγητές που αντλούν τη δύναμή τους από την πολύχρονη εμπειρία τους, το υψηλό επίπεδο σπουδών τους, τον επαγγελματισμό τους και κυρίως ενεργούς δημοσιογράφους σε πολλά επίπεδα: ραδιόφωνο, αθλητικές εφημερίδες, αθλητικές εκπομπές κ.α.

Άντλησε λίγη από την ενέργεια του Σταύρου Κόλκα, επαγγελματία δημοσιογράφου, από τους πιο γνωστούς αθλητικούς στη Θεσσαλονίκη, και είσαι έτοιμος να βγεις στην αγορά εργασίας.

Ο Σταύρος Κόλκας, που έχει αναλάβει τη διεύθυνση του τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας του Ομίλου ΞΥΝΗ, είναι διευθυντής στην αθλητική ιστοσελίδα PAOK24, συμμετέχει στο διαδικτυακό τόπο Newsfish.gr, έχει εκπομπή στον Libero 107,4, αρθρογραφεί στην εφημερίδα Metrosport, είναι αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα sdna.gr και στέλεχος της εκπομπής Kick off του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ.

Και αν η ημέρα είχε όχι 24 αλλά 48 ώρες θα είχε ακόμη μεγαλύτερη επαγγελματική παρουσία…

Στον Όμιλο ΞΥΝΗ έχεις να κερδίσεις πολλά και από την πολύχρονη εμπειρία του Κυριάκου Θωμαΐδη στην αθλητική δημοσιογραφία, ο οποίος με την εκπομπή του «Η Δίκη της Δευτέρας» φωτίζει μεγάλα θέματα του αθλητισμού.

Τη δυνατή ομάδα των καθηγητών Αθλητικής Δημοσιογραφίας συμπληρώνουν ο Γιάννης Πάγκος, επαγγελματίας δημοσιογράφος, σημαντικό στέλεχος της Nova, με παρουσία στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εφημερίδα Metrosport, το επί 20ετία στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, Δημήτρης Δραγώγιας, με παρουσία στο «Βήμα» για πολλά χρόνια, αλλά και διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα «Εξέδρα».

Επίσης, δίπλα στους νέους αθλητικούς δημοσιογράφους θα είναι ο Χρήστος Ραγκάτσης, νούμερο ένα εδώ και είκοσι χρόνια στη Θεσσαλονίκη σε θέματα ανάλυσης στοιχήματος, με παρουσία σήμερα στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εφημερίδα Metrosport, και ο Γιάννης Βλάχος, αναλυτής ποδοσφαίρου και αναλυτής αντιπάλων στον ΠΑΟΚ.

Στη δυνατή ομάδα συμμετέχει ως εξωτερικός συνεργάτης και ο Μένιος Σακελλαρόπουλος μεταδίδοντας τη γνώση και την 37χρονη εμπειρία του στην αθλητική δημοσιογραφία.

Τι θα μάθεις

Σπουδάζοντας στην ειδικότητα «Αθλητική Δημοσιογραφία» των ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

Α) καταρτίζεσαι με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται για να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις του χώρου, όπως:

  • γνωρίζεις και αναλύεις την ιστορία του ελληνικού και ευρωπαϊκού αθλητισμού
  • παρακολουθείς την έντυπη και ηλεκτρονική αθλητική ειδησεογραφία
  • αναγνωρίζεις τις επιδράσεις των τεχνικών του αθλητικού marketing και τις εφαρμογές του αθλητικού management στα δρώμενα όλων των επιπέδων του αθλητικού γεγονότος
  • μαθαίνεις το χειρισμό και τη λειτουργία της τηλεοπτικής κάμερας και χρησιμοποιείς το video, το montage και όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς των ραδιοτηλεοπτικών studios.

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.