Τεχνολόγοι Τροφίμων και Διαιτολόγοι επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της Σουρωτής

Τροφίμων_στη_Σουρωτή1.jpg

Τον τρόπο  επεξεργασίας και διάθεσης εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού είδαν από κοντά οι σπουδαστές των ειδικοτήτων Τεχνολογίας Τροφίμων και Διαιτολογίας κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, στο εργοστάσιο της Σουρωτής, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας και διάθεσης μεταλλικού νερού.

Οι σπουδαστές του Τομέα Διατροφής και Διαιτολογίας ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα από τον υπεύθυνο Διαχείρισης Ποιότητας του εργοστασίου Σουρωτής, Αντώνη Εμβαλωματή, για την εμφιάλωση και εμπορία του μεταλλικού νερού καθώς και για θέματα διασφάλισης και ποιότητας τροφίμων και ποτών σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς η ανάγκη της παραγωγής, διακίνησης, επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων και ποτών, σύμφωνα με τους κανόνες ορθών γεωργικών και βιομηχανικών πρακτικών, δημιουργούν αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό.
Ο ρόλος του Στελέχους Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών είναι η διασφάλιση παραγωγής προϊόντων, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές που επιβάλλονται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη της διατροφής. Και γι’ αυτό είναι απαραίτητο για τους σπουδαστές να επισκέπτονται και να γνωρίζουν από κοντά περιβάλλοντα παρασκευής και τυποποίησης τροφίμων και ποτών, μελλοντικούς δηλαδή επαγγελματικούς χώρους για τους ίδιους.  
Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας δεν περιορίζει την εκπαίδευση των σπουδαστών του μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά εμπλουτίζει και αναβαθμίζει αδιάκοπα το επίπεδο σπουδών σε κάθε τομέα χωριστά, μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια, πρακτική άσκηση και διαλέξεις επιστημόνων.
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iek-xini.com | www.facebook.com/iekxinithessaloniki

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.