Στο Xinis Education Festival 2012 μιλάμε στη «Γλώσσα» του New Media Marketing!

Tα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο των δωρεάν σεμιναρίων του Xinis Education Festival 2012 και της εβδομάδας BUSINESS SCHOOL, διοργάνωσαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα: «New Media Marketing».

Το σεμινάριο διεξήχθη στην αίθουσα διαλέξεων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, με εισηγήτρια την κ. Αγάθη Τσίμπα, Marketing-Product Manager σε μεγάλη εταιρεία προϊόντων Πληροφορικής στο Ν. Φάληρο.
Η κ. Τσίμπα, στην εισαγωγή της, εξήγησε πως το Marketing αφορά στις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την Πώληση, την πράξη παροχής ενός προϊόντος ή υπηρεσίας με χρηματικό αντάλλαγμα (κυρίως), με κοινό στόχο να κερδίσουν τον καταναλωτή και να τον οδηγήσουν στην επιλογή που στοχεύουν.Επεσήμανε ωστόσο, πως διαφέρουν ως προς τις ενέργειες που διεξάγονται από κάθε ομάδα -Marketing ή Πωλήσεων- και στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να πετύχουν το τελικό αποτέλεσμα.H κ. Τσίμπα δεν παρέλειψε, λόγω και της φύσης του εργασιακού της χώρου, να αναφερθεί στις ιδιαιτερότητες που εμφανίζουν τα προϊόντα νέας τεχνολογίας, καθώς η εξέλιξή τους και οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι τέτοιοι, που χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση και από τις δύο πλευρές.Εξήγησε δε, πως η στρατηγική που πρέπει να ακολουθείται από μία εταιρεία πρέπει να είναι συγκεκριμένη, πλήρης, στοχευμένη και ευέλικτη στις απαιτήσεις της αγοράς.Εφόσον γίνει πράξη ο σχεδιασμός και τηρηθούν τα βήματα της στρατηγικής, προκύπτει η επιτυχία, η αποδοχή του προϊόντος ή της υπηρεσίας από το καταναλωτικό κοινό και αυτό είναι αποτέλεσμα της άρτιας επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Marketing και Πωλήσεων.

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.