Σεμινάριο με θέμα: «Οργάνωση Εκδηλώσεων σε Ξενοδοχεία 5*» του Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

event_8.jpg

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, από τον Τομέα Τουρισμού, σεμινάριο με θέμα «Οργάνωση Εκδηλώσεων σε Ξενοδοχεία 5*».Εισηγήτρια ήταν η κυρία Ευαγγελία Σιμιτζόγλου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτικός.

Το σεμινάριο περιλάμβανε μια αναλυτική περιγραφή για το πώς δομείται και σχεδιάζεται μια εκδήλωση σε ένα Ξενοδοχείο 5* καθώς επίσης και των καθηκόντων του Τμήματος Εκδηλώσεων που μεριμνεί ώστε να τελεσφορήσει ένα event.
Σπουδαστές και μη του ΙΕΚ ΞΥΝΗ είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν τα διάφορα είδη των εκδηλώσεων, τους τρόπους προσέγγισης των πελατών καθώς επίσης και των τεχνικών και προσφορών που γίνονται ώστε να επιλεγεί το ξενοδοχείο ως τόπος τέλεσης εκδηλώσεων.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον συνεδριακό τουρισμό, που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια ραγδαία στην Ελλάδα και τα ξενοδοχεία και οι αίθουσες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τέτοιες μορφές τουρισμού στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα.
Όντας οι ίδιοι εν δυνάμει επαγγελματίες στον Τομέα του Τουρισμού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού που συμμετέχει σε μια εκδήλωση ξενοδοχείου, το κοστολόγιο (Banquet Order) και πώς αυτό διαμορφώνεται αναλόγως τις ανάγκες του πελάτη, του ξενοδοχείου και τη χρονική περίοδο τέλεσής του, αλλά και για τις σελίδες και τους λοιπούς κόμβους ενημέρωσης για εκδηλώσεις και εύρεση εξειδικευμένων προμηθευτών.
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν επεξηγηματικές ερωτήσεις επί της παρουσίασης, ενώ προμηθεύτηκαν οπτικοακουστικό υλικό και ένα ολοκληρωμένο banquet order που περιλάμβανε το κοστολόγιο ενός συνεδρίου και τις χρονικές ζώνες – περιόδους του, καθώς επίσης και το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των συμβαλλόμενων εταιρειών (πελάτη – ξενοδοχείου) και των υποχρεώσεων που προέκυπταν.

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.