Πλούσια η δράση του τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας. Αναβαθμίζει την ποιότητα σπουδών στα επαγγέλματα Υγείας

Health_low.jpg

Με πλούσια δράση, που αναβαθμίζει την ποιότητα σπουδών στα επαγγέλματα Υγείας, εμπλούτισε την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά ο τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, οργανώνοντας δραστηριότητες σε πραγματικό περιβάλλον, διαλέξεις, σεμινάρια αλλά και εκδηλώσεις επαφής με τους πολίτες με θέμα προβλήματα υγείας.

 
Με μήνυμα πάντοτε την ευαισθησία και όραμα την προαγωγή της Υγείας ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, που αριθμεί 11 ειδικότητες, με περισσή διάθεση για προσφορά εκπαιδεύει άριστους επαγγελματίες, που λαμβάνουν όχι μόνον θεωρητική γνώση αλλά και εκπαίδευση σε υπερσύχρονα εργαστήρια.
Την άριστη εκπαίδευση των σπουδαστών του συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο οι δράσεις που διοργανώνονται συνεχώς και προάγουν τις σπουδές τους, αφού μέσω αυτών έρχονται σε επαφή με επιστήμονες του τομέα τους, ασκούνται σε πραγματικό περιβάλλον, ενημερώνονται μέσω ημερίδων και διαλέξεων, επικοινωνούν το όραμα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ μέσα από δραστηριότητες που ενεργοποιούν τους πολίτες σε ευαίσθητα ή και επικίνδυνα θέματα υγείας.
11 ειδικότητες
Οι σπουδαστές του τομέα Υγείας του ΙΚΕ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, από τις ειδικότητες Μαιευτικής, Νοσηλευτικής Χειρουργείου, Ψυχικής Υγείας, Φυσικοθεραπείας, βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας και Ογκολογικών Παθήσεων, Διασωστών, Εργοθεραπείας και βοηθών Εργοθεραπείας, βοηθών Νοσηλευτικής Τραυματολογίας και Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος σεμιναρίων και διαλέξεων από εξειδικευμένους επαγγελματίες, να ασκηθούν σε πραγματικό περιβάλλον, να έρθουν σε επαφή με πολίτες και να τους ενημερώσουν για θέματα υγείας, να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε νοσοκομεία και άλλους φορείς Υγείας και να διευρύνουν σημαντικά τις θεωρητικές τους γνώσεις πάνω σε πραγματικά περιστατικά.
Πλήθος δράσεων με πρόσημο την ποιοτική εκπαίδευση
Η έντονη δραστηριότητα του τομέα Υγείας ξεκίνησε από τη συμμετοχή των σπουδαστών του στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας έστειλαν το μήνυμα της καλής υγείας, ενώ παρακολούθησαν πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων από επαγγελματίες του χώρους της Υγείας, όπως «Η εξειδίκευση στην ειδικότητα της Φυσικοθεραπείας», «3η Ημερίδα Διαιτολογίας και Διατροφής», «Ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου McKenzie & της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ», «Λοιμώξεις & Πρόληψη Ατυχημάτων», «Προσθετικά μέλη & Ορθοτικά Μηχανήματα». Επίσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εμπεριστατωμένα για το σύνδρομο Down και για τη μάστιγα του AIDS και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένο ταχύρρυθμο σεμινάριο για τις «Αθλητικές Κακώσεις Κάτω Άκρου».
Σε πραγματικό περιβάλλον
Οι σπουδαστές του τομέα Υγείας βρέθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης & Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Ο Σωτήρ», όπου πραγματοποίησαν κλινική άσκηση, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες και στη διάθεση για προσφορά δίπλα σε έμπειρους και ευαισθητοποιημένους διασώστες και εθελοντές της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ), ενώ επισκέφτηκαν το Ιβανώφειο, όπου παρακολούθησαν την προπόνηση rugby και συζήτησαν με τους καθηγητές τους για τους πιθανούς τραυματισμούς των αθλητών.
Δράσεις δίπλα στους πολίτες
Οι δράσεις του Τομέα Υγείας διευρύνονται και σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα Υγείας. Η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο τομέας Υγείας στην πλατεία Αριστοτέλους βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες που έσπευσαν να μετρήσουν το σάκχαρό τους, αλλά και να ενημερωθούν για το σακχαρώδη διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Άσκηση και υγεία, ταυτόσημες έννοιες

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.