Οι ευκαιρίες νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

startup-after-iek-xini-makedonias1.jpg

Ήταν ο κεντρικός άξονας της 1ης Ημερίδας του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του Ι. ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με θέμα:
«Κάνε το δικό σου StartUp…Από την ιδέα στην υλοποίηση»

Στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων του MediterraneanCollege Θεσσαλονίκης, Εγνατία 2-4 Μέγαρο Βιέννη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 η 1η Ημερίδα του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με τίτλο: «Κάνε το δικό σου StartUp…Από την ιδέα στην υλοποίηση».
Η Ημερίδα «άνοιξε» με την παρουσίαση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, τα αποτελέσματα της οποίας εμφανίζουν ενθαρρυντικά στοιχεία για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ενδεικτικά:
Η 2η ενότητα της Ημερίδας, είχε ως στόχο την ανάλυση της προετοιμασίας ενός επιχειρηματικού StartUp, από τη σύλληψη της ιδέας έως και τους τρόπους χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Οι ομιλητές της δεύτερης ενότητας ήταν ο Δρ. Γεώργιος Γκιούρας – Οικονομολόγος και ο κ. Παναγιώτης Στριλιγκάς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και ιδιοκτήτης της εταιρείας StartupBusiness.gr.
Στην τελευταία θεματική ενότητα, εκπρόσωποι επιτυχημένων ελληνικών StartUp, παρουσίασαν στο κοινό τις επιχειρήσεις τους, καθώς και μοιράστηκαν μαζί τους τις προσωπικές τους εμπειρίες, από τα επιχειρηματικά τους εγχειρήματα. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν ήταν οι:
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ρήση:
«Η κρίση στα Κινέζικα, αποτελείται από 2 χαρακτήρες η μία σημαίνει κίνδυνος και η δεύτερη ευκαιρία. Κάντε το δικό σας βήμα λοιπόν!»
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iek-xini.com | [email protected] | www.facebook.com/iekxinithessaloniki

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.