«Ιατροδικαστική και Security» για τα αυριανά Στελέχη Υπηρεσιών Ασφαλείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά

Διάλεξη με θέμα «Ιατροδικαστική και Security» παρουσίασε ο Ιατροδικαστής κ. Γεώργιος Κοσμίδης MD, MSc, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και καθηγητής στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, στους σπουδαστές και αποφοίτους της ειδικότητας.

Αναφέρθηκε στη διαφύλαξη της «σκηνής» του εγκλήματος, ώστε να μην χαθούν πολύτιμα στοιχεία και πειστήρια, καθώς και στην πρώτη διαπίστωση του θανάτου από αυτόν που θα βρεθεί στο σημείο του εγκλήματος, όπως τα Στελέχη Υπηρεσιών Ασφαλείας.
Επίσης, ο μηχανισμός θανάτου στον οποίο αναφέρθηκε ο εισηγητής και τα ευρήματα που σχετίζονται με αυτόν, όπως για παράδειγμα κατά τον θάνατο από ασφυξία ή από απαγχονισμό και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το προσωπικό ασφαλείας, ήταν από τα χαρακτηριστικά σημεία της διάλεξης.
Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας, το ενδιαφέρον των σπουδαστών κορυφώθηκε, με case study – ανάλυση ευρημάτων με οπτικό-ακουστικό υλικό από πραγματικές υποθέσεις.
 
 
 

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.