Πέτυχε τους σκοπούς του το 1ο Ιατρικό Συνέδριο του Ομίλου ΞΥΝΗ υπό την αιγίδα της ΔΕΒΕ

Deve

Πλήρη επιτυχία είχε το 1ο Ιατρικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Όμιλος ΞΥΝΗ υπό την αιγίδα της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, αφού εκπλήρωσε όλους τους στόχους που είχε θέσει αρχικά και ακόμη περισσότερους, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε Ιατρικό Συνέδριο από ιδιωτικό όμιλο εκπαίδευσης, τον Όμιλο ΞΥΝΗ, που με γνώμονα πάντοτε το πρόσωπο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ανέλαβε την αφύπνιση του κοινού της Βόρειας Ελλάδας για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, μείζονος σημασίας νόσημα του 21ου αιώνα. Επίσης έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία στους σπουδαστές και αποφοίτους του Τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας και του Mediterranean College να ενημερωθούν εμπεριστατωμένα από διακεκριμένους επιστήμονες για όσα αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη.

Ανάμεσα στους εισηγητές του Συνεδρίου ήταν ο Τ. Διδάγγελος, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ, υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ», πρόεδρος ΔΕΒΕ, ο Σπ. Μπακατσέλος, Παθολόγος-Διδάκτωρ Διαβητολογίας ΑΠΘ, Συντονιστής Διευθυντής Α΄ Παθολογικής Κλινικής, ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», ο Ζ. Κοντονίνας, παθολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, Επιστημονικός Συνεργάτης  Διαβητολογικού Κέντρου, Α’ ΠΡΠ Κλινική, Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ, καθώς και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες, όχι μόνο από την επιστήμη της Ιατρικής, αλλά και από τη Νοσηλευτική και τη Διαιτολογία.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Σοφοκλής Ξυνής τίμησε τον Τ. Διδάγγελο

ΔΤ Ιατρικό Συνέδριο- ΔΕΒΕ2Στο 1ο Ιατρικό Συνέδριο παραβρέθηκε και ο πρόεδροςτου Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής, ο οποίος ευχαρίστησε τη Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος για τη συνδρομή της σε ένα τόσο σημαντικό
εγχείρημα του Ομίλου, υπενθύμισε την ανάγκη για προσφορά του Ομίλου, που διευρύνεται συνεχώς μέσω εκδηλώσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όχι μόνον απέναντι στην εκπαίδευση αλλά και απέναντι στην κοινωνία, και μάλιστα παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Τ. Διδάγγελο για την προσφορά του στον τομέα Υγείας.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Χριστίνα Κελεσίδου, περιφερειακή σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία τίμησε με την παρουσία της τον Όμιλο ΞΥΝΗ, με αυξημένη συνείδηση του ρόλου της ως εκπροσώπου της ΠΚΜ σε θέματα υγείας.

Το 1ο Ιατρικό Συνέδριο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας για το Σακχαρώδη Διαβήτη παρακολούθησαν όλοι οι σπουδαστές του Τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ αλλά και του Mediterranean College, αρκετοί νέοι που ενδιαφέρονται
να εισέλθουν στα επαγγέλματα Υγείας μέσω σπουδών τους στον Ομιλο ΞΥΝΗ, αλλά και επαγγελματίες του χώρου που ΔΤ Ιατρικό Συνέδριο-ΔΕΒΕ1είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από διακεκριμένους επιστήμονες. Δεν έλειψαν και άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη και θέλησαν να διαφωτιστούν για τα νεότερα δεδομένα.

Το 1ο Ιατρικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Μαΐου, στο Macedonia Palace Hotel, στη Θεσσαλονίκη, εκπλήρωσε με το παραπάνω τους στόχους του και για το λόγο αυτόν θα υπάρξει ακόμη καλύτερη συνέχεια.

 

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.