Ημερίδα «Ανάπτυξη & επιχειρηματικότητα – Βασική προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας»

IMG_32242.jpg

Μια πολύ σημαντική Ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη & επιχειρηματικότητα – Βασική προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας» διεξήγαγε ο Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης του ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2014. Η ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε στο MEDITERRANEAN COLLEGE Αθήνας, φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, στόχευε στο ζωτικό ρόλο που μπορεί –και πρέπει- να διαδραματίσει η Ελληνική Προεδρία στην ανάδειξη και ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας.

Καταρχήν, αναπτύχθηκε το θέμα της προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη και το Διεθνολόγο κ. Μίλτο Πελοποννήσιο.
Στη συνέχεια, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Fortune» κ. Αναστάσιος Ζάχος ανέπτυξε το θέμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας αναφερόμενος στα προβλήματα, το μη παραγωγικό επιχειρηματικό μοντέλο και τα εργαλεία ανάπτυξης.
Εξάλλου, η κα. Τζένη Σκοτίδη, σύμβουλος Εξαγωγών από τη «Simple Exports» ανέλυσε το ζήτημα της εξαγωγικής δραστηριότητας και των ελληνικών προοπτικών.Στο πλαίσιο της ημερίδας του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2014, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν «φωτεινά» παραδείγματα ελληνικού επιχειρείν, κατά τη διαδικασία βράβευσης εξωστρεφών-καινοτόμων επιχειρήσεων της χώρας μας.
Τα βραβεία απένειμε ο καθηγητής και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής και η Διευθύντρια του ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας κα. Λία Μιχαηλίδου στους/στις:
ΠληροφορίεςΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας: Πατησίων 31, τηλ. 210 5279500, www.xinisfestival.edu.gr 
 
 
 

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.