Εκπαιδευτική επίσκεψη του Τομέα Επισιτισμού – Τουρισμού στη Βυτίνα Αρκαδίας

Ο τομέας Επισιτισμού και Τουρισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Βυτίνα Αρκαδίας στις 21 και 22 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της εκδρομής και λίγο πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές της Ορεινής Αρκαδίας και να επισκεφτούν μερικά από τα ιστορικότερα χωριά της Ελλάδας αλλά και να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικές μονάδες επισιτισμού της περιοχής αποκτώντας έτσι πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.
Συγκεκριμένα η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην «Αρκαδιανή» (Κέντρο Γεύσεων & Σπιτικής Μαγειρικής) όπου οι Chef των ΙΕΚ ΞΥΝΗ παρασκεύασαν παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκά του κουταλιού ενώ στην συνέχεια επιμελήθηκαν το μεσημεριανό γεύμα των επισκεπτών και φιλοξενούμενων της μονάδας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Μονάδα Παραγωγής Τυριών «Οικοφάρμα» όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πως σε ένα γνήσιο Ελληνικό προϊόν με προστασία προέλευσης μπορείς να δώσεις προστιθέμενη αξία.
Φυσικά, δεν έλειψαν και οι ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης καθώς το κέφι ήταν αστείρευτο και ο καιρός σύμμαχος της διασκέδασης.
 

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.