«Αποτύπωση» στα Δομικά για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργάνωσαν σεμινάριο με θέμα «Προσμετρήσεις – Επιμετρήσεις Έργων» στο κεντρικό κτίριο της οδού Φίλωνος στον 8ο όροφο, τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 στον Πειραιά.

Η εισηγήτρια του σεμιναρίου κα Ευγενία Καλογεριά , Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός παρουσίασε τους όρους, τις έννοιες, τα παραδείγματα και τις βασικές αρχές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον τεχνολογικό τομέα, βασιζόμενη πάντα στο γνωστικό υπόβαθρο των σπουδαστών και των παρευρισκομένων το οποίο έχουν αποκτήσει από τα μαθήματά τους.
Οι παρευρισκόμενοι ήρθαν σε επαφή με την έννοια της «Αποτύπωσης», ώστε να μπορέσουν να συνδυάσουν τις βάσεις που έχουν ήδη αποκτήσει σε παρεμφερή μαθήματα, όπως στο Γραμμικό Σχέδιο και στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, αλλά και να κατανοήσουν τη χρησιμότητά της.
Στη συνέχεια έμαθαν τα πρώτα βήματα για να μπορέσουν να συντάξουν μια αρχική μελέτη-προσφορά και είδαν μέσω παραδειγμάτων τη διαδικασία εκτέλεσης και των δυο όρων της Προσμέτρησης και της Επιμέτρησης καθώς και το αποτέλεσμα της διαδικασίας του προϋπολογισμού.
Στο τέλος της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν την εισηγήτρια και παρέμειναν μαζί της για αρκετή ώρα με ερωτήσεις και απορίες για επεξηγήσεις.

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.