Συνέχιση Σπουδών για Απόκτηση Πτυχίου Bachelor

Στα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση των σπουδαστών  μας δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της διετούς φοίτησής τους!

Τα υψηλά standards της ποιότητας σπουδών που έχουμε καθιερώσει, καθώς και το κορυφαίο εκπαιδευτικό έργο που παράγουμε εδώ και δεκαετίες, οδηγεί τους αποφοίτους μας σε ανώτερες σπουδές, πανεπιστημιακού επιπέδου.

Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ ΞΥΝΗ μπορούν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία στο Mediterranean College*, φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που αποτελεί το 1ο ιδιωτικό αγγλόφωνο κολέγιο στην Ελλάδα (από το 1977). Έτσι, μπορούν να αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κορυφαίο βρετανικό πανεπιστήμιο, σε συναφές αντικείμενο σπουδών με την ειδικότητα που ολοκλήρωσαν στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Επομένως, όσοι απόφοιτοι των ΙΕΚ ΞΥΝΗ επιθυμούν και πανεπιστημιακό τίτλο στο αντικείμενό τους, εισέρχονται κατευθείαν στο 2ο έτος σπουδών του προγράμματος που επέλεξαν στο Mediterranean College και μπορούν να αποκτήσουν πανεπιστημιακό πτυχίο σε 2 μόλις χρόνια!

Στη συνέχιση της ακαδημαϊκής τους πορείας, οι απόφοιτοί μας έχουν την πλήρη στήριξη τόσο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, όσο και του Mediterranean College.

Σε συνεργασία με το Γραφείο Σταδιοδρομίας, έχουμε δημιουργήσει ένα πλήρως οργανωμένο πλάνο -Προσχέδιο Εργασιών- το οποίο συμβάλλει στην ομαλή ένταξη των αποφοίτων των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ως φοιτητών, πλέον, του Mediterranean College.

Το Προσχέδιο Εργασιών περιλαμβάνει:

  • Προσωπική συνάντηση του απόφοιτου των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με το Σύμβουλο Εκπαίδευσης, προκειμένου να προσανατολιστεί ο απόφοιτός μας στο πρόγραμμα που του ταιριάζει, ώστε να εκπληρώσει τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς του στόχους
  • Προσωπική συνάντηση με τον επικεφαλής του Προγράμματος Σπουδών, ο οποίος εξηγεί στον υποψήφιο φοιτητή του Mediterranean College, τις απαιτήσεις του προγράμματος που έχει επιλέξει να παρακολουθήσει
  • Προπαρασκευαστικά μαθήματα, μέσω των οποίων οι απόφοιτοι των ΙΕΚ ΞΥΝΗ ενημερώνονται για το βρετανικό σύστημα εκπαίδευσης, καθώς  και για την εκπόνηση ακαδημαϊκών εργασιών και γενικότερα προετοιμάζονται για να ξεκινήσουν να παρακολουθούν το πρόγραμμα που επέλεξαν
  • Guest lectures (δωρεάν διαλέξεις) από καθηγητές του κολεγίου
  • Επισκέψεις των υποψήφιων φοιτητών στις εγκαταστάσεις του κολεγίου και συμμετοχή τους σε Open Days
  • Εβδομάδα Ένταξης και Υποστήριξης Σπουδών, η οποία διοργανώνεται στο κολέγιο

*To Mediterranean College παρέχει πανεπιστημιακά προγράμματα στους Τομείς: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού & Φιλοξενίας, Μηχανικών, Πληροφορικής, Εκπαίδευσης, Ψυχολογίας και Υγείας.

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.