Αθλητισμός & Εκπαίδευση

 

59 χρόνια Επενδύουμε στον ΑθλητισμόΗ Εκπαίδευση, δηλαδή η οργανωμένη
 παροχή γνώσης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Αθλητισμό, τη σωματική αγωγή των νέων και την ευγενή άμιλλα.

athlitismos-kai-ekpaideusiΣτην Ελλάδα, γενέτειρα του Ολυμπισμού, ο Αθλητισμός είναι συνυφασμένος με τις αξίες της χώρας μας και έχει κυρίαρχη θέση.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ δηλώνει συνεπές “παρών” στο δίπολο “Αθλητισμός & Εκπαίδευση”, πρωτοπορεί και επενδύει στην ευγενή άμιλλα.

Πιστός αρωγός στον Αθλητισμό εδώ και 6 δεκαετίες, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ -με πρωτοβουλία του προέδρου του, κ. Σοφοκλή Ξυνή- προωθεί έμπρακτα το αθλητικό ιδεώδες, διοργανώνοντας και υποστηρίζοντας μεγάλα αθλητικά events, συμμετέχοντας ως υποστηρικτής εκπαίδευσης σε μαραθωνίους, αλλά και προσφέροντας υποτροφίες σπουδών, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, στους ολυμπιονίκες μας και στους «χρυσούς» αθλητές μας, που με τις επιτυχίες τους ανυψώνουν το εθνικό μας φρόνημα.

Έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών του πρωτοβουλιών στην ανάδειξη και ενίσχυση του δίπολου «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», με σημαντικές διακρίσεις, ενώ έχει διοργανώσει με τεράστια επιτυχία 2 μεγάλα αθλητικά συνέδρια και έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για το 3ο. Tα δύο μεγάλα συνέδρια, με κεντρικό άξονα τη διασύνδεση του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκαν το 1996 και το 1997 υπό την αιγίδα της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Δήμου Πειραιά.

Έχει δημιουργήσει ομάδες σε πολλά αθλήματα και ξεχώρισε με την ομάδα Χάντμπολ Ανδρών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, η οποία διαπρέπει αγωνιζόμενη στην Α’ Εθνική Κατηγορία και έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος -το 1995!
 

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.