Βραβεύσεις

ΒΡΑΒΕΥΣΑΜΕ

Την πρωτοβουλία να βραβεύσουν σπουδαίες προσωπικότητες, από διαφορετικούς χώρους της κοινωνικής μας ζωής, για το έργο τους, έχουν πάρει πολλές φορές τόσο οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, όσο και ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής.

Οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ βράβευσαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο

photo7

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος βραβεύτηκε από τους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ για το φιλάνθρωπο έργο της Εκκλησίας και για το προσωπικό εξαίρετο έργο που έχει διατελέσει ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, το οποίο διαπνέεται από το πνεύμα του Εθελοντισμού.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της Ημερίδας με θέμα: «Εκκλησία & Παιδεία, υπέρμαχοι του Εθελοντισμού», την οποία διοργάνωσαν οι Τομείς Κοινωνικών Επιστημών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του MEDITERRANEAN COLLEGE

Διακατεχόμενος από τις αρετές της πραότητας και της ταπεινοφροσύνης, βασικές αρετές της Χριστιανικής Πίστης που δίδαξε ο Θεάνθρωπος Χριστός, ο Μακαριώτατος παρέλαβε από τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλή Ξυνή,τιμητική πλακέτα εκ μέρους των χιλιάδων σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, οι οποίοι με τη μαζική παρουσία τους στην Ημερίδα έδωσαν την πραγματική διάσταση της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Σε ερώτηση των τηλεοπτικών ΜΜΕ που κάλυψαν την Ημερίδα, για τη βράβευσή του από τους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος δήλωσε:

«Το σημερινό βραβείο ανήκει σε όλους όσους εργάζονται για να υλοποιηθεί το έργο της Εκκλησίας. Ομολογουμένως, συγκινήθηκα σήμερα και θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Ξυνή και τους συνεργάτες του, και ιδίως αυτήν τη θερμή νεολαία για το θέμα που επέλεξαν να αναδείξουν και απασχολεί τη σημερινή ημερίδα».

Ο Τομέας Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης βράβευσε τη Βίκυ Χατζηβασιλείου

01

Τη γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και ένθερμη οπαδό της υγιεινής διατροφής κα Βίκυ Χατζηβασιλείου βράβευσε ο Τομέας Διαιτολογίας & Διατροφής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης για την πολυετή της προσπάθεια να προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της σωστής διατροφής, της συστηματικής άσκησης και του Αθλητισμού.

Η κα Χατζηβασιλείου βραβεύτηκε στη μεγάλη Ημερίδα με θέμα: «Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου – Σύγχρονη νόσος του Δυτικού Πολιτισμού», την οποία διοργάνωσαν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ στην αίθουσα συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πλήθους επαγγελματιών, αλλά και σπουδαστών και αποφοίτων των Τομέων Υγείας και Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης. 

Την Ημερίδα, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκε και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης για τη μακρόχρονη εθελοντική δράση του, χαιρέτισε η κα. Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες.

Ο Τομέας Παιδαγωγικών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας βράβευσε τον αείμνηστο Ευγένιο Σπαθάρη

kentriki

Ο Τομέας Παιδαγωγικών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, στο πλαίσιο της 23ης  Έκθεσης Σπουδαστών, πραγματοποίησε εκδήλωση βράβευσης την Πέμπτη 26/6/2014 και ώρα 18.00 στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια), για να τιμήσει το πολύτιμο έργο του αείμνηστου Ευγένιου Σπαθάρη, «πατέρα» του Θεάτρου Σκιών.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η κόρη του Ευγένιου Σπαθάρη, κα Μένια Σπαθάρη, ενώ ακολούθησε παράσταση Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζη) από τον Γιάννη Νταγιάκο, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι».

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΧΙΝΙS EDUCATION FESTIVAL 2014, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας βράβευσε την πρόεδρο του Συλλόγου «Η ΑΓΚΑΛΙΑ», Βαρβάρα Μεταλληνού

IMG_7205

Με έναν βιωματικό λόγο από τη μακρά «θητεία» της ως μητέρα με 2 ενήλικες κόρες και έναν γιο, που συγκίνησε το πλήθος των παρευρισκομένων, η διευθύντρια του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας κα Λία Μιχαηλίδου εγκαινίασε την εσπερίδα με θέμα «Μητέρα & Παιδί, ένας δεσμός ζωής», που διοργάνωσε το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας στην Στοά του Βιβλίου, στο πλαίσιο του XINISEDUCATION FESTIVAL 2015.

Κορυφαία στιγμή της εσπερίδας ήταν η βράβευση της Πρεσβυτέρας Βαρβάρας Μεταλληνού, Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ», από τον Τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, για το πολυετές εθελοντικό της έργο και την ανιδιοτελή προσφορά της στα παιδιά.

Ο Σοφοκλής Ξυνής βράβευσε το βετεράνο διεθνή Παμπουλή

0334

Τον Παμπουλή Παπαδόπουλο, βετεράνο διεθνή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της ΑΕ Λεμεσού που συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 κορυφαίων Κυπρίων ποδοσφαιριστών, βράβευσε ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου κ. Σοφοκλής Ξυνής, με τιμητικό κύπελλο, για την πολύτιμη προσφορά του στον Αθλητισμό.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο STAR SPORT CLUB στη Βούλα, στο πλαίσιο διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των βετεράνων Ολυμπιακού Πειραιώς και της ΑΕ Λεμεσού.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: Οι σπουδαστές Προπονητικής βράβευσαν το Γιώργο Καραγκούνη

MME1

Το Γιώργο Καραγκούνη, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές και μέλος της «χρυσής» εθνικής μας ομάδας του EURO 2004, βράβευσαν για τη συνολική προσφορά του στον Αθλητισμό οι σπουδαστές και σπουδάστριες των ειδικοτήτων«Προπονητής Αθλημάτων» και «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή» του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας.

Η τιμητική βράβευση έλαβε χώρα στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στα Νότια Προάστια, στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων, όπου ο γνωστός βετεράνος ποδοσφαιριστής παρέδωσε και ενημερωτική διάλεξη στους σπουδαστές των Τομέων Πολιτισμού/Αθλητισμού και Υγείας.

Μεταξύ των σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η διεθνής Ελληνίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ καιπρωταθλήτρια Ελλάδος, η οποία σπουδάζει Προπονητική στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, με υποτροφία.

Τη βράβευση πραγματοποίησε, εκ μέρους του Προέδρου του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλή Ξυνή, ο κ. Αντώνης Γλύκας, διευθυντής Τομέα Αθλητισμού και Επικοινωνίας Ε.Ο. ΞΥΝΗ, παρουσία της κας Αθηνάς Ξυνή και της διευθύντριας του Ε.Ο. ΞΥΝΗ Γλυφάδας, κας Δανάης Σημαντηράκη.

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά βράβευσε το Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ Σεραφείμ

083

… Και τους καλύτερους σπουδαστές του ανά ειδικότητα, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας!

Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Πειραιά στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, είχε στόχο να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και προσφοράς, με τη βράβευση του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, στο πρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ Σεραφείμ.

«Η τιμητική διάκριση στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. κ Σεραφείμ είναι η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης στο πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς -τόσο κοινωνικό, όσο θρησκευτικό και πολιτιστικό», επεσήμανε ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής  Ξυνής.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Αρχιμανδρίτης,  Πατήρ Νήφων Καπογιάννης, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, εξήρε το εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό  έργο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, τονίζοντας ότι: «Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής έχει αποδείξει  έμπρακτα, επί σειρά ετών, τόσο την ποιότητα στο εκπαιδευτικό έργο, με τους χιλιάδες απόφοιτους  που απασχολούνται  σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας, αλλά και την προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά διά χειρός του κ. Σοφοκλή Ξυνή, απένειμε έπαινο και προσέφερε το βιβλίο «500 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο» στους σπουδαστές του που αναδείχθηκαν οι καλύτεροι ανά ειδικότητα.

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά βράβευσε το διεθνή άσο του Ποδοσφαίρου Λουσιάνο ντε Σόουζα

MME

To διεθνή άσο του ποδοσφαίρου Λουσιάνο Ντε Σόουζα βράβευσε το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά για την προσφορά του στον Αθλητισμό, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στον Πειραιά. Το τιμητικό κύπελλο παρέδωσε στον πασίγνωστο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή ο κ. Αντώνης Γλύκας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Αθλητικού Τομέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.

Εκτός από τη βράβευση, οι σπουδαστές Προπονητικής και Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάριο από τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και μετέπειτα προπονητή άλλων ελληνικών ομάδων, στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης, ποιοτικής τους εκπαίδευσης στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής αστέρας μίλησε στους σπουδαστές και σπουδάστριες των ειδικοτήτων «Προπονητής Αθλημάτων»και «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή» για την εμπειρία του στα γήπεδα, αλλά και για τον καταλυτικό ρόλο που παίζει ο Προπονητής στην ανάπτυξη και καλλιέργεια των επιδόσεων των αθλητών.

Ο Τομέας Ναυτιλιακών I.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ βράβευσε τον Πειραιώτη εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη

DSC_0067_new

Τον Πειραιώτη εφοπλιστή και πρόεδρο της Π.Α.Ε  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη βράβευσε ο Τομέας Ναυτιλιακών Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, τιμώντας τον για την προσφορά του στην ελληνική Ναυτιλία, στο πλαίσιο του XINISEDUCATION FESTIVAL 2014, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εκτός από τις επιτυχημένες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αναπτύξει και ένα μείζον κοινωνικό έργο, μέρος του οποίου είναι η συνεργασία της Π.Α.Ε Ολυμπιακός με τη UNICEF για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εμβολιασμού 50.000 παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο του (μια ασημένια τριήρη) από τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλή Ξυνή, ο κ. Μαρινάκης απευθύνθηκε στους σπουδαστές Ναυτιλιακών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, επισημαίνοντας: « Η Ναυτιλία, όπως και ο Αθλητισμός, είναι δύο χώροι όπου για να πετύχεις χρειάζεται επιμονή, σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα. Η γνώση του αντικειμένου είναι απαραίτητη προϋπόθεση εκπλήρωσης των στόχων σας».

Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής βράβευσε το μεγάλο Έλληνα ηθοποιό Κώστα Βουτσά

voytsas-1

Το μεγάλο Έλληνα ηθοποιό Κώστα Βουτσά βράβευσε ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής,για την προσφορά του στον Πολιτισμό και την Τέχνη.

Ως προσκεκλημένος του Δημάρχου Γλυφάδας, κου Γιώργου Παπανικολάου, και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Βάνας Μπάρμπα, ο κ. Ξυνής -συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κα Αθηνά Ξυνή, και από τον κ. Αντώνη Γλύκα, Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Αθλητικού Τομέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ- παρακολούθησε την πολύ σημαντική θεατρική παράσταση με θέμα «Bullying», που ανέβασε ο θίασος του Κώστα Βουτσά στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στη Γλυφάδα.

Η βράβευση του Κώστα Βουτσά εξέπληξε ευχάριστα τους θεατές στο τέλος της παράστασης, αλλά και το μεγάλο Έλληνα ηθοποιό, ο οποίος δεν το γνώριζε, καθώς επρόκειτο για μια αυθόρμητη πρωτοβουλία του κ. Σοφοκλή Ξυνή!

ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΜΕ

Οι βραβεύσεις του προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλή Ξυνή, των καθηγητών και των σπουδαστών μας αποτελούν ουσιαστική αναγνώριση της αξίας του εκπαιδευτικού έργου των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, δίνοντάς μας ώθηση να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Ποιοτική Εκπαίδευση.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς βράβευσε τον καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή

mitropoli-peiraia800

Στο κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο, από τον κόσμο που προσήλθε για να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ βράβευσε τον καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, προσφέροντάς του μια εικόνα της Παναγίας, για τη συνολική αρωγή του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά –και γενικότερα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ- στο μεγάλο έργο που φέρνει εις πέρας η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για την κοινωνία του Πειραιά.

1ο Βραβείο για τους σπουδαστές Διακόσμησης του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά

Diakosmisi800

Προτάσσοντας το ταλέντο, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το υψηλό επίπεδο θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισηςπου έχουν λάβει, οι σπουδαστές Διακόσμησης από τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά απέσπασαν το1ο βραβείο στο διαγωνισμό «Γαλάζιας Βιτρίνας» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Νίκος Μανεσιώτης, συνεχάρη τους σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με την καθηγήτριά τους και διακοσμήτρια, κα Μάρθα Δημητρακά, για το σχεδιασμό, το σωστό προγραμματισμό και το εξαιρετικό –από πλευράς αισθητικής- αποτέλεσμα που παρουσίασαν στη βιτρίνα του καταστήματος που είχαν αναλάβει να διακοσμήσουν!

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σάρωσαν τα μετάλλια στην 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016

DIO_0168

Με 33 μετάλλια από τη συμμετοχή των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στην έκθεση «3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 2016», η οποία πραγματοποιήθηκε 29 Ιανουαρίου-1η Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη της αποτελεσματικότητας μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας, επιβεβαιώνοντας πως η πρωτιά στις ποιοτικές σπουδές ενός εκπαιδευτικού ομίλου θεμελιώνεται μόνο μέσα από τις διακρίσεις και τις επιτυχίες των ίδιων των σπουδαστών του.

Αυτή λοιπόν την πρωτιά που έχουν κατοχυρώσει δεκαετίες τώρα τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ως προς την εξαιρετικά ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών τους, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά 33 σπουδαστές Επισιτισμού του κορυφαίου ΙΕΚ, αποσπώντας 7 χρυσά, 18 αργυρά και 8 χάλκινα μετάλλια στην εν λόγω έκθεση, ουσιαστικά«εξαφανίζοντας» τον ανταγωνισμό των άλλων ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ!

Βραβεύθηκε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου 

dpf

Τη συνεχή επένδυση του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στο δίπολο «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», επιβεβαιώνει ακόμα μια σημαντική συνεργασία -μεταξύ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά και της Ακαδημίας Μπάσκετ του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου (Α.Ο.Π.Φ)- καθώς και η βράβευση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Η σημαντική αυτή βράβευση του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά πραγματοποιήθηκε στη Γιορτή Λήξης της Ακαδημίας Μπάσκετ Α.Ο.Π.Φ,από τον πρόεδρο του Α.Ο.Π.Φ κ. Σεραφείμ Πολυχρόνη.

Η βράβευση έλαβε χώρα παρουσία του Δημάρχου Π. Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος εξήρε την αρωγή του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ στον Αθλητισμό, καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει προς όφελος των νέων αθλητών.

Ο «χρυσός» Τομέας Επισιτισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας σάρωσε τα μετάλλια στον 7ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικής Κουζίνας

kolaz-12

Όταν το ταλέντο και η θέληση για μάθηση συνοδεύονται από ποιοτική κατάρτιση και έμπειρους εκπαιδευτές, τότε πρόκειται για… «συνταγή» επιτυχίας που φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Τομέα Επισιτισμού του Ι. ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας!

Με πλήθος διακρίσεων και μεταλλίων σε εγχώριους και διεθνείς Διαγωνισμούς Μαγειρικής στο ενεργητικό τους,συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις για τον Τουρισμό και τον Επισιτισμό (HORECA, ΕΞΠΟΤΡΟΦ, κλπ), αλλά καιπρακτική άσκηση –και με αμοιβή- σε κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες (Aldemar, Costa Navarino, Porto Carras κ.α), οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες Μαγειρικής και Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας ταξίδεψαν στην Κρήτη, προκειμένου να λάβουν μέρος στον 7ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικής Κουζίνας, όπου σάρωσαν, για άλλη μια φορά, τα μετάλλια.

Ο διαγωνισμός, που φιλοξενήθηκε στα Χανιά και διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, είχε ως στόχο τη διαφύλαξη της Κρητικής Κουζίνας και της Μεσογειακής Διατροφής στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και την ανάδειξή τους.

Οι σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας βραβεύθηκαν από το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

kolaz-dimarxou

Μια ακόμα σημαντική βράβευση ήρθε να προστεθεί στο πλήθος των κορυφαίων διακρίσεων του Τομέα Επισιτισμού τωνΙΕΚ ΞΥΝΗ, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή τους ως προς την ποιότητα σπουδών.

Αυτήν τη φορά, οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef βραβεύτηκαν από το Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, παρουσία των καθηγητών Μαγειρικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ –κ. Μαρίνου Παξινού και κ. Γρηγόρη Καραγιάννη.

Οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας βραβεύτηκαν στο Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης για την αποτελεσματική στήριξη που παρείχαν σε όλες τις κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις του δήμου την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και για τα υπέροχα σαρακοστιανά εδέσματα που ετοίμασαν και προσέφεραν στην εκδήλωση «Κούλουμα 2016», την Καθαρά Δευτέρα.

4 Ευρωπαϊκές Διακρίσεις για την Τομεάρχη Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, Ζωή Κατσιγιάννη

katsigianni

Κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση απέσπασε το 2016, για 4η συνεχή χρονιά, η πολυβραβευμένη Γραφίστρια και Τομεάρχης Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, κα Ζωή Κατσιγιάννη, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά το ακαδημαϊκό υπόβαθρο και το καταξιωμένο επαγγελματικό status των καθηγητών που διδάσκουν στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Η κα Κατσιγιάννη απέσπασε την κορυφαία διάκριση στο θεσμό «European Newspaper Awards», στην κατηγορίαINFOGRAPHICS.

Τα κορυφαία βραβεία στην κατηγορία INFOGRAPHICS των Πανευρωπαϊκών Βραβείων Εφημερίδων, ανάμεσα σε 196 εφημερίδες που συμμετείχαν, από 26 διαφορετικές χώρες, αποτελούν σημαντική διάκριση για τη Ζωή Κατσιγιάννη, καθώς είναι η μόνη ελληνίδα σχεδιάστρια που βραβεύτηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η τεχνοτροπία της καθηγήτριας που ηγείται του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών και της ειδικότητας«Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας στη δημιουργία γραφημάτων, εμπεριέχει ζωντάνια σχεδιασμού, αρκετό χρώμα, συχνή χρήση εικονογραμμάτων, εικονογράφηση εννοιών, άριστη χρήση της τυπογραφίας και επιμονή στην ανάδειξη της είδησης χωρίς εντυπωσιασμό και εφέ.

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σάρωσαν τα βραβεία στην 9η HORECA 2014

horeca-xinis

Πανηγυρική ήταν η συμμετοχή των 200 και πλέον σπουδαστών Επισιτισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, οι οποίοι σάρωσαν τα βραβεία, αποσπώντας συνολικά 23 μετάλλια και επαίνους στην κατηγορία «Διαγωνισμός Εκθεμάτων-Δημιουργίες Σπουδαστών», στη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα: την 9η HORECA 2014!

Ανερχόμενα «αστέρια» οι σπουδαστές Επισιτισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα ανερχόμενα «αστέρια» της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, Πειραιά και Γλυφάδας, απέσπασαν την πλειοψηφία των βραβείων, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τις ευφάνταστες δημιουργίες τους και σφραγίζοντας το επαγγελματικό τους μέλλον, καθώς οι βραβευθέντες σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ προηγούμενων ετών είναι σήμερα επιτυχημένοι επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, καταξιωμένοι στον κλάδο του Επισιτισμού.

23 μετάλλια και επαίνους απέσπασαν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Πιο αναλυτικά, τα μετάλλια και οι έπαινοι που απέσπασαν οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ανά κατηγορία εκθεμάτων:

  • Εκθέματα Σοκολάτας: Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο
  • Εκθέματα Καραμέλας: Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο
  • Παρασκευή Γαμήλιας Τούρτας: Χάλκινο και Ασημένιο μετάλλιο
  • Εκθέματα από Δραγάτι: Χρυσό, Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο
  • Εκθέματα από Νεκρή Ζύμη: Χρυσό μετάλλιο, Χάλκινο μετάλλιο, έπαινος
  • Εκθέματα Τυριού: Χρυσό μετάλλιο, Ασημένιο μετάλλιο, χάλκινο μετάλλιο, έπαινος
  • Εκθέματα Λαχανικών: Ασημένιο μετάλλιο, χάλκινο μετάλλιο, 5 έπαινοι

To Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά βραβεύθηκε για την εθελοντική του συμμετοχή στο «KALLITHEA RUN 2014»

photo-1,-kallithea-run

Στο «Kallithea run 2014» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Καλλιθέας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών αλλά και οπαδών του τρεξίματος, συμμετείχε το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, τρέχοντας στο μαραθώνιο και υποστηρίζοντας, παράλληλα, τη διοργάνωση σε εθελοντικό επίπεδο!

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές της ειδικότητας «Βοηθός  Φυσικοθεραπείας» του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση, παρέχοντας μαλάξεις και μασάζ σε αθλητές και συμμετέχοντες.

Εξάλλου, σπουδαστές του Τομέα Επισιτισμού μοίραζαν νερά, χυμούς και φρούτα στους εκατοντάδες εθελοντές «μαραθωνοδρόμους», σπουδαστές της ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» φρόντισαν για την ασφαλή διεξαγωγή όλης της διαδρομής, ενώ σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Φαρμάκων» προσέφεραν στο πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε χειροποίητα σαπουνάκια γλυκερίνης.

Για την εθελοντική τους συνεισφορά, οι διοργανωτές χορήγησαν στους σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά βεβαιώσεις συμμετοχής και τους απένειμαν μετάλλια.

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων βράβευσε τους σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά

IMG_4303

Μια ακόμα σημαντική βράβευση για την προσφορά και το πλήθος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έλαβε οΕκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Σε μια ξεχωριστή τελετή στο ξενοδοχείο HILTON, ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, εξήρε την αδιάκοπη στήριξη του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, και ιδιαίτερα του προέδρου του ομίλου, καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η UNESCO, και ευχαρίστησε τους δεκάδες σπουδαστές και καθηγητές του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, βραβεύοντάς τους για τη συμμετοχή τους στο «μαραθώνιο μαγειρέματος και αγάπης» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές και οι καθηγητές του Τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ετοίμασαν και προσέφεραν 350 μερίδες φαγητού και γλυκού στα μέλη των κοινωνικών δομών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε Κερατσίνι, Πειραιά και Νίκαια, επί 3 ημέρες, με αποτέλεσμα να λάβουν την εν λόγω διάκριση από την UNESCO!

Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Πειραιά: O μοναδικός εκπαιδευτικός φορέας στην Ελλάδα που διακρίθηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό CISCO

photo

Στον Παγκόσμιο διαγωνισμό «NetRiders Skills Competition» της CISCO διακρίθηκαν –αποκλειστικά για την Ελλάδα!- 4 σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Πειραιά.

Αυτή η σημαντική κατάκτηση του Πέτρου Χατζηβλάχου, του Άγγελου Φανίζα, του Πάρη Ελευθεριάδη και του Σπύρου Κυριακίδη έρχεται να επιβεβαιώσει –για ακόμα μία φορά- την υπεροχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ως προς τηνποιότητα των σπουδών που παρέχει, γεγονός που αποδεικνύεται μέσα από τις πρωτιές και τις διακρίσεις που αποσπούν οι σπουδαστές του από όλους τους Τομείς Σπουδών!

Ο εν λόγω διαγωνισμός που έχει καθιερώσει η Cisco Networking Academy στοχεύει στην ανάδειξη νέων στελεχών και μηχανικών, προσφέροντας παράλληλα πολύτιμη εμπειρία σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εταιριών-κολοσσών που αναζητούν τα αυριανά στελέχη τους μεταξύ των επιτυχόντων!

Η UNESCO βράβευσε τον κ. Σοφοκλή Ξυνή, πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ

hilton-athlitismos

«Η σημερινή βράβευση από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων είναι αφιερωμένη στους σπουδαστές, στους χιλιάδες απόφοιτους και στο εκπληκτικό διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞYNH. Δίχως εκείνους, δεν θα ήταν εφικτή η προσφορά που προκύπτει από ολόκληρο το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του Ομίλου», επεσήμανε ο καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κατά τη βράβευσή του από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο HILTON.

Στη σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» του ξενοδοχείου HILTON, ο κ. Σοφοκλής Ξυνής βραβεύτηκε για τη σημαντική προσφορά του στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση και την ελληνική οικογένεια που τόσο πολύ δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από την κρίση.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Unesco Πειραιά για τη σημερινή βράβευση και να τη συγχαρώ για το τεράστιο πολιτιστικό, κοινωνικό, αλλά και αθλητικό έργο που επιτελεί. Ένα σημαντικό έργο που θα πρέπει να συνεχιστεί. Για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, από ιδρύσεώς του, το δίπολο Αθλητισμός-Εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα. Η πολιτεία θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι ο Αθλητισμός εμπνέει, ειδικά τους νέους» συμπλήρωσε ο κ. Ξυνής, τονίζοντας παράλληλα, τη σημασία της παρότρυνσης των νέων να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό μέσα από κάθε βαθμίδα της Εκπαίδευσης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πολύτιμη κοινωνική προσφορά των βετεράνων αθλητών προς τη νέα γενιά.

Στη μεγάλη εκδήλωση της UNESCO βραβεύτηκαν επίσης η κυπελλούχος –το 1995- ομάδα του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο handball, καθώς και η σημερινή ομάδα handball ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας που πρωταγωνιστεί με τις επιτυχίες της στο πρωτάθλημα της Α1!

Βραβεία και διακρίσεις για τους σπουδαστές Γραφιστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας

iek-xini-grafistes-2015

Σάρωσαν τα βραβεία οι σπουδαστές Γραφιστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας στην τελετή απονομής του διαγωνισμού Αγώνες Νέων Σχεδιαστών (για νέους ηλικίας 21 έως 30 ετών) στο Μουσείο Μπενάκη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τηνκορυφαία θέση που κατέχει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στις σπουδές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών –και της Γραφιστικής ειδικότερα!

Στην κατηγορία των σπουδαστικών εργασιών, το Τμήμα Γραφιστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας απέσπασε τρεις διακρίσεις για τα έργα: «HITLER LIVES IN YOU?», «KING OF POP MICHAEL JACKSON NEVER FORGOTTEN 1951-2009» και «TRIBUTE TOSLASH», γεγονός που υπογραμμίζει την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που παρέχουν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ στους σπουδαστές τους, καθιστώντας τους περιζήτητους ως αυριανούς επαγγελματίες στην αγορά εργασίας.

Τα βραβεία για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ παρέλαβαν οι σπουδαστές Μάριο Ροκάι, Αλεξάνδρα Δελλαπόρτα και Έλενα Πετροπούλου από μια κριτική επιτροπή καταξιωμένων ανθρώπων του design (ντιζάιν) όπως ο Δημήτρης Αρβανίτης, ο Γιάννης Κουρούδης, οΚώστας Πολίτης, κ.ά.

Βράβευση Σοφοκλή Ξυνή για την προσφορά του στον Αθλητισμό

24

Βραβείο για την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό έλαβε ο καθηγητής και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗκ. Σοφοκλής Ξυνής, από το Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τουΑθλητικού Ομίλου ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Ιλίου «Γ. Κακούρης».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και κατόπιν απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Σοφοκλή Ξυνή, ο οποίος είναι χορηγός της ομάδας μπάσκετ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ και θερμός υποστηρικτής της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Αθλητισμού και Εκπαίδευσης.

Στην τελετή απονομής, την οποία διοργάνωσε το περιοδικό gr design υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (ΕΓΕ)στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του Μουσείου, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης, ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Γραφιστικής.

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.