Τα πάντα γύρω από το Πλαστικό Χρήμα και τη διαχείρισή του από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Διαχείριση Πλαστικού Χρήματος» στο κεντρικό κτίριο της οδού Φίλωνος στον 8ο όροφο, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, στον Πειραιά.
Ο εισηγητής του συγκεκριμένου σεμιναρίου, ο κος Γιώργος Βιδάλης, Τμηματάρχης στο Υπουργείο Οικονομικών, ξεκίνησε και παρουσίασε ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα όλους μας, είτε σε επιχειρησιακό είτε σε καθημερινό επίπεδο.

Η έλλειψη ρευστότητας που έχει πλέον μπει στη ζωή μας για τα καλά μας οδηγεί αναγκαστικά στη χρήση του πλαστικού χρήματος και στην σωστή – ή όχι – διαχείρισή του.
Το σεμινάριο ξεκίνησε με μια γενική αναφορά στο Χρήμα και τη σημασία του στην Οικονομία και στην Κοινωνία γενικότερα. Στη συνέχεια, έγινε ανάλυση των κατηγοριών του Χρήματος και σε ποια από αυτές εντάσσεται το Πλαστικό Χρήμα. Ακολούθησε αναλυτική αναφορά της κατηγορίας Υποκατάστατα του Χρήματος, η οποία βοήθησε τον εισηγητή να αγγίξει τον πυρήνα της θεματολογίας μας που ήταν η εξειδικευμένη και αναλυτική πλέον παρουσίαση του Πλαστικού Χρήματος.
Ολοκληρώνοντας με τις κατηγορίες καρτών και τους πιθανούς τρόπους διαχείρισής τους, ο κος Βιδάλης στάθηκε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του πλαστικού χρήματος.
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις οι οποίες κράτησαν αρκετή ώρα και ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες καθώς απλώθηκαν και σε γενικότερα θέματα τραπεζικών προϊόντων.

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.