Ο Τομέας Υπηρεσιών Ασφαλείας Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας διοργάνωσε Ημερίδα «Δουλεία & Ανθρώπινα Δικαιώματα»

hmerida_doyleia.jpg

Μια πολύ σημαντική Ημερίδα με θέμα «Δουλεία & Ανθρώπινα Δικαιώματα» διοργάνωσε ο Τομέας Υπηρεσιών Ασφαλείας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2014, με αφορμή την 25η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Δουλεμπορίου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Mediterranean College, φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ με τη συμμετοχή σπουδαστών όλων των ειδικοτήτων από το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, αλλά και πλήθους νέων και πολιτών που ενδιαφέρονταν για το μείζον αυτό θέμα, καθώς η είσοδος ήταν δωρεάν.

Η κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος της Διεθνούς Ένωσης για τα Φεμινιστικά Οικονομικά (IAFFE) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης ActionAid στην Ελλάδα και στην Κένυα, άνοιξε τη συζήτηση, αναφερόμενη στο θέμα της δουλείας, της παράνομης μετανάστευσης και του trafficking.Εξάλλου, ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, μάχιμος δικηγόρος και εκλεγείς ευρωβουλευτής το έτος 2009, μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE) και «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT), περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νομοθετεί και ενεργεί για την καταπολέμηση των φαινομένων δουλείας.Στη συνέχεια, κ. Ευθύμης Καρδαράς, πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου, υποψήφιος ευρωβουλευτής, αναφέρθηκε στη δυσλειτουργία της συνεργασίας των κρατικών φορέων για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.Τέλος, ο κ. Γεώργιος Κρικρής, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο νεότερος εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος το 2010, περιέγραψε πώς η τοπικη αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα των σύγχρονων μορφών δουλείας καθημερινά σε τοπικό επίπεδο.
Το XINIS EDUCATION FESTIVAL πραγματοποιείται φέτος για 6η συνεχή χρονιά, παρέχοντας 140 δωρεάν σεμινάρια και 35 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2014.
Πληροφορίες• ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας: Πατησίων 31, τηλ. 210 5279500• www.iek-xini.com / www.facebook.com/iekxini / www.xinisfestival.edu.gr

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.