Πολιτισμικό και φιλανθρωπικό το έργο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας μέσα από την εκδήλωση στη Στοά Μοδιάνο

MODIANO-Foto

Την πολιτισμική αξία και την ιστορικότητα της Στοάς Μοδιάνο  ανέδειξε με τον πιο… γευστικό τρόπο η εκδήλωση του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, ενώ πέτυχε και το φιλανθρωπικό στόχο της, αφού μέρος των εσόδων διατέθηκαν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Μοδιάνο -Απολογισμός2Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ μπήκε στην παραδοσιακή κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, σε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα της πόλης, ανέδειξε τις μυρωδιές, την ιστορία της σε μια εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν  οι τομείς Επισιτισμού, Εφαρμοσμένων Τεχνών και ΜΜΕ & Επικοινωνίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας στο εστιατόριο
Τσιρ Τσιρ μεζέ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι γεύσεις τους, με μυρωδιά Ανατολής, Μακεδονίας συνδυασμένες με τη γλύκα του καζάν ντι πι, διατέθηκαν, έναντι προκαθορισμένης τιμής, μέρος της οποίας προσφέρθηκε  για φιλανθρωπική ενίσχυση στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

 

«Στηρίζουμε με σθένος αυτές τις  ενέργειες»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, η Ελένη Φύκα, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, η οποία χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ για την πρωτοτυπία, τον πολιτιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα της και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι αρωγός σε ανάλογες εκδηλώσεις του Ομίλου ΞΥΝΗ.

 

«Ευχαριστούμε τον Όμιλο ΞΥΝΗ»

Την ευγνωμοσύνη του προς το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας για την πρωτοβουλία του να ενισχύσει μέσω της εκδήλωσης το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο εκπρόσωπός του Λουκάς Ισαρης, ο οποίος παραβρέθηκε στη Στοά Μοδιάνο, απόλαυσε τις γεύσεις των σπουδαστών Επισιτισμού, και ευχαρίστησε το γενικό διευθυντή Ανάπτυξης Άκη Βαλογιάννη για την υπέροχη εκδήλωση.

Μοδιάνο Απολογισμός3

 

«Βραβεύτηκε ο παλαιότερος»

Από την εκδήλωση ανάδειξης της ιστορικότητας της Στοάς Μοδιάνο δε θα μπορούσε να λείπει ο παλαιότερος εν ζωή καταστηματάρχης, Γιάννης Πολυχρονιάδης, ο οποίος διατηρεί τροχείο εντός της Στοάς, το οποίο κληρονόμησε από τον πατέρα του. Μοδιάνο - ΑπολογισμόςoΟ κ. Πολυχρονιάδης, που εκπροσωπεί μια τέχνη πολλών ετών που πολεμά το χρόνο και την εξέλιξη, βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από τον κ. Βασίλη Λάκη, αναπληρωτή διευθυντή του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, για την επιμονή του να κρατήσει το παραδοσιακό τροχείο του και να παραμείνει αυθεντικός υποστηρικτής των παραδοσιακών επαγγελμάτων, που χαρακτήριζαν για πάρα πολλά χρόνια τη Στοά Μοδιάνο.

Ο Όμιλος ΞΥΝΗ, με αγάπη για την πόλη και τον πολιτισμό της, υπόσχεται, παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο του, ακόμη καλύτερες εκδηλώσεις, που με φαντασία και μεράκι θα θυμίζουν στους παλιούς και θα προτρέπουν τους νεότερους να κρατηθεί ζωντανή η ιστορία και η παράδοση της Θεσσαλονίκης.

 

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.