Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, από την ίδρυσή του το 1957 έως σήμερα, είναι ευαισθητοποιημένος και ενεργός σε θέματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο ενός μεγαλόπνοου έργου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο μεγαλύτερος και πληρέστερος εκπαιδευτικός όμιλος που «Ηγείται και Πρωτοπορεί» στην Ελλάδα εδώ και 6 δεκαετίες, φροντίζει μέσα από τις μεγάλες κοινωνικές πρωτοβουλίες του να ανταποδίδει στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που εισπράττει από την πλειοψηφία των νέων και των γονέων της χώρας μας.

Είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός όμιλος στην Ελλάδα που θέσπισε και εφάρμοσε, πρώτος, πρόγραμμα υποτροφιών για ειδικές ομάδες πολιτών, ανακουφίζοντας τις ασθενέστερες  οικονομικά τάξεις, αλλά και επιβραβεύοντας σπουδαστές με εξαιρετικές επιδόσεις.

Είναι ο ίδιος εκπαιδευτικός όμιλος που εισήγαγε το θεσμό «Υποτροφίες στις Περιφέρειες», προσφέροντας 91 υποτροφίες σπουδών στις 13 Περιφέρειες της χώρας μας το 2015, και 117 υποτροφίες σπουδών στις 13 Περιφέρειες της χώρας μας το 2016.

etairiki-koinwniki-euthuniΕίναι ο κορυφαίος εκπαιδευτικός όμιλος, σε επίπεδο στήριξης συλλόγων και φορέων που αγωνίζονται για τα παιδιά (ΠΙΣΤΗ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ, ΜΗΤΕΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, κ.ά).

Είναι ο εκπαιδευτικός όμιλος που κινητοποιείται για θέματα της παγκόσμιας κοινωνίας, όπως η Εκστρατεία Ανθρωπιστικής Βοήθειας που διοργάνωσε το Δεκέμβριο του 2013, προς ανακούφιση των πληγέντων του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες.

Πίσω από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που έχουν ως βασικά συστατικά την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο, βρίσκεται ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής, ο άνθρωπος που ίδρυσε τον όμιλο και παραμένει στο «τιμόνι» του εδώ και 59 χρόνια, έχοντας κατακτήσει την κορυφή της «εκπαιδευτικής πυραμίδας».

Γιατί η Εκπαίδευση θέλει και κοινωνική ευαισθησία.
 

Φόρμα Επικοινωνίας Ενδιαφερομένων*

* Τη φόρμα επικοινωνίας μπορεί να τη συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος (μαθητής, απόφοιτος Λυκείου, απόφοιτος ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σπουδαστής άλλου ΙΕΚ, σπουδαστής ελληνικού ή ξένου κολλεγίου, φοιτητής ή καθηγητής ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου, σπουδαστής ή καθηγητής τού Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εργοδότης, στέλεχος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας, κ.τ.λ.) για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό έργο των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ και την εν γένει 60χρονη συνεχιζόμενη παρουσία (1957-2017) του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που "ΗΓΕΙΤΑΙ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ" στην Ελληνική Παιδεία και τη Διεθνή Εκπαίδευση.

** Τα πεδία με διπλό αστερίσκο (**) πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά.